Bra Serier

Bra serier som alla borde se minst en gång

Alla filmer som är listade på Bra Serier har en värdig plats, därav ingen ranking

 

bra serierGame of Thrones

I kungariket Westeros slåss sju olika familjer om att ta kontrollen. Den nuvarande kungen utav Westeros, Robert Baratheon, ber sin gamla vän Eddard (Lord Stark) att ta positionen som kungens högra hand. Eddard har fått reda på att kungens förra högra hand blev lönnmördad men han bestämmer sig ändå för att ta platsen. Samtidigt så smider drottningens familj, The Lannisters, planer för att ta över tronen och på andra sidan havet har dom sista utav tronens tidigare härskare, The Targaryens, börjat sin väg tillbaka till makten. Dom andra fyra folken som slåss om tronen är Greyjoy, Tully, Arryn och Tyrell. Samtidigt som ett fullskalat krig om tronen för kungariket har startat så växer en mystisk onska längst upp i de kalla vinterbergen i norr.

Games of Thrones, baserad på böckerna med samma namn, är ett måste för den fantasy-intresserade. Detta är världens mest påkostade tv-serie någonsin.

Skapare: David Benioff, D.B. Weiss
Skådespelare: Lena Headey, Peter Dinklage, Maisie Williams
IMDB Betyg: 9,4

 

 

dexterDexter

Dexter Morgan jobbar med blodstänks-analyser på Miami Metropolitan Police department, men detta är bara en yttre mask för att dölja hans sanna natur. I själva verket är Dexter en seriemördare som under natten metodiskt spårar upp och mördar seriemördarna han möter i sitt dagliga liv. Han lever med ett konstant sug efter nya mord men följer alltid grundreglerna som hans adoptivfar (f.d. polis-officerare) har lärt honom: Bara lagbrytare har tillåtelse att dö.

En av Showtimes (tv-kanal) bästa verk. Detta är en smart och spännande serie som utspelar sig ifrån en ovanlig vinkel – du följer seriemördaren. Dexter rekommenderas starkt.

 

Skådespelare: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Lauren Vélez
IMDB Betyg: 9,0

 

 

 

 

The Walking DeadThe Walking Dead

Rick Gimes är en Sheriff som har blivit skottskadad medan han jobbade. Han hamnar i koma och vaknar upp sju månader senare. På dessa sju månaderna har världen blivit övertagen av Zombies och Rick verkar vara den enda som inte har blivit infekterad. Han tar sig tillbaka till sitt hem för att upptäcka är hans fru och son är försvunna. Nu börjar Rick sökandet efter sin familj och det visar sig att han inte är den enda som har överlevt Zombie-apokalypsen.

The Walking Dead lägger en ny ribba för Zombie-genren (som vanligtvis håller en ganska låg standard). Frank Darabont har skapat den mest välgjorda Zombie-serien hittills.

 

Skapare: Frank Darabont
Skådespelare: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies
IMDB Betyg: 8,7

 

 

 

 

 

 

Breaking BadBreaking Bad

När kemiläraren Walter White är diagnosticerad med cancer steg 3 så bestämmer han sig för att han inte har någonting att förlora. Walt vill bygga upp en stabil ekonomisk framtid för sin familj, hans fru och son med Cerebral pares, så han börjar sin karriär inom droghandeln. Med hjälp av sina exceptionella kemikunskaper och en av hans tidigare elever sätter Walt upp ett metamfetamin-labb. Serien kretsar runt hur en dödsdom påverkar en normal familjemans moral och transformerar honom till en av drogmarknadens högsta höns.

Ännu en serie som kretsar kring brottslingen. Vince Gilligan har skapat en genialisk serie som blir bättre och mörkare för varje säsong. Du slukas in i hur Walts värderingar ändras desto länge in han tar sig i den brottsliga kretsen. Briljant.

Skapare: Vince Gilligan
Skådespelare: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul
IMDB Betyg: 9,5

 

 

 

CalifornicationCalifornication

Hank Moody är en framgångsrik författare och en charmör när det kommer till kvinnor men även fast han har dessa två underbara egenskaperna så är hans privatliv ett enda kaos. Han försöker gång på gång bygga upp ett stabilt förhållande med hans livs stora kärlek Karen, delvis för att göra allt lättare för hans dotter Becca, men misslyckas oftast på grund av hans extrema livsstil och sug efter alla kvinnor som kommer i närheten av honom. Suget efter kvinnor smittar också av sig till Hanks agent och bästa vän Charlie Runkle som får ta del av Hanks kvinnofyllda livsstil.

Detta är en underbar, underhållande serie som lyfts upp utav alla välskrivna dialoger. Californication är fylld med sex, droger och en stor dos av kärlek.

Skapare: Tom Kapinos
Skådespelare: David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin
IMDB Betyg: 8,3

 

 

 

 

Vi har samlat alla våra filmer inom alla kategorier på filmtoppen

Se filmer ifrån dom senaste åren: Filmer 2011 - Filmer 2012 - Filmer 2013

 

Sons of AnarchySons of Anarchy

Motorcykelklubben Sons of Anarchy (SAMCRO) är etablerad i den lilla amerikanska staden Charming. Klubben håller på med både lagliga och olagliga affärer. Jax Teller är Vice President för klubben och har drömmar om att förändra klubben till hans döda fars önskan. Medan Clay, klubbens President, vill att SAMCRO ska fortsätta i sina gamla våldsamma fotspår. Deras olika åsikter påverkar både klubben och personliga förhållanden.

Sons of Anarchy ger en realistisk inblick i motorcykelgängens livsstil som innehåller mycket heder och brödraskap.

Skapare: Kurt Sutter
Skådespelare: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior
IMDB Betyg: 8,6

 

 

 

 

 

How I Met Your MotherHow I Met Your Mother

Året är 2030 och Ted sitter och återberättar för sina barn om hur han träffade deras mamma. Historian börjar år 2005 när Teds bästa vän sedan college, Marshall Eriksen, förlovar sig efter att ha varit tillsammans med Lilly Aldrin i nio år. Detta gör Ted extra motiverad att hitta “den rätta” och gifta sig. Detta gör hans vän Barney Stinson exalterad eftersom han själv spenderar dagarna med att förföra kvinnor på krogen och ta med dom upp till hans dyra toppvånings-lägenhet. Ted berättar i detalj alla historier han har med sina vänner som leder fram till att han hittar kvinnan han så länge har letat efter.

How I Met Your Mother är en mysig sitcom-serie som är lätt att falla för. Serien är charmigt upplagd och utspelar sig i centrala New York. Det måste tilläggas att Neil Patrick Harris gör ett strålande jobb som womanizern Barney.

Skapare: Carter Bays, Craig Thomas
Skådespelare: Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris
IMDB Betyg: 8,6

 

 

 

Se vilka svenska filmer och romantiska filmer vi tipsar om.

 

Suits

Suits

Mike Ross, ett intelligent geni som har hoppat av college, är på rymmen ifrån en droghandel som har gått snett. Han råkar snubbla in på en intervju hos New Yorks vassaste advokat-firma. Harvey Specter, stadens bästa “closer”, håller i intervjuerna och blir direkt såld på Mikes höga intelligens och fotografiska minne. Tillsammans är Mike och Harvey ett dominerande team men Mike har fortfarande mycket att lära sig om juridik som inte bara kräver intelligens. Mikes engagemang i alla uppdrag han tar sig an påminner Harvey om varför han började sin juridiska karriär i ett yrke som kan göra dig kallblodig.

Suits är en underhållande serie med fyndiga dialoger. Gabriel Macht gör ett utmärkt jobb som den knivskarpa advokaten Harvey Specter.

Skapare: Aaron Korsh
Skådespelare: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman
IMDB Betyg: 8,8

 

 

 

ScrubsScrubs

John “JD” Dorian är en praktikant på Sacred Heart Hospital med en livlig fantasi. Tillsammans med sin bästa vän kirurgen Christopher Turk lär han sig läxor om medicin, vänskap och livet.

Scrubs är en charmig feelgood-komediserie. Den största delen av serien utspelar sig på Sacred Heart Hospital där du lär känna alla olika karaktärer ifrån chefen till vaktmästaren. Dom flesta sketcherna är fyndiga och många skratt kan utlovas oberoende av hur gammal du är.

 

Skapare: Bill Lawrence
Skådespelare: Zach Braff, Donald Faison, Sarah Chalke
IMDB Betyg: 8,4

 

 

 

 

Ny trailer på filmfavorit

 

 

För mer info om vad en TV-Serie är, klicka här

 

Reklam:

Min Truckutbildning hjälper dig med truckkort i hela Sverige!

Jurist Göteborg