DVD Toppen

På DVD Toppen listar vi populära filmer som har släppts på DVD

 

Alla filmer som är listade på DVD Toppen har en värdig plats, därav ingen ranking

 

DVD Toppen

Hungerspelen (2012)

I framtidens Amerika så väljs det varje år ut en pojke och en flicka mellan åldrarna 12 till 18 ifrån alla tolv distrikt för att tävla i hungerspelen, ett döda-eller-dö spel. Utav alla 24 deltagare är det bara en som kommer ut levande. Katniss Everdeen tog platsen för distrikt 12 frivilligt för att få tävla istället för hennes 12-åriga lillasyster som blev utlottad. Nu måste Katniss vinna tävlingen för att få återvända till sin familj.

En underhållande film baserad på boken med samma namn som har blivit väldigt omtalad den senaste tiden.

 

Regissör: Gary Ross
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
IMDB Betyg: 7,2

 

 

 

The Avengers

The Avengers (2012)

Nick Fury är ordförande för S.H.I.E.L.D. – som ser till att fred är bevarad i världen. I denna agenturen ingår Marvels superhjältar Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor, Hawkeye och Black Widow. Tillsammans ska Nick och hans team sätta stop för Loki som har planer på att förinta jorden.

Detta är godis för superhjälte-fantasten. Alla Marvels hjältar är samlade i en film. En film som håller mycket hög produktionskvalité.

 

Regissör: Joss Whedon
Skådespelare: Robert Downey Jr, Chris Evans, Scarlett Johansson
IMDB Betyg: 8,2

 

 

 

Intouchables

Intouchables (2011)

En rik man, förlamad ifrån halsen och nedåt, söker en personlig assistent som kan ta hand om honom dygnet runt. Det dyker upp en ung man ifrån förorten i Paris under intervjuerna. Han är egentligen inte ute efter jobbet utan bara en underskrift så han kan visa staten att han har försökt att få jobbet. Konstigt nog blir han anställd och det blidas en stark vänskap ifrån två olika världar.

En gripande fransk film som vi på filmfavorit anser vara den bästa drama-filmen ifrån 2011.
Intouchables finns också listad under romantiska filmer.

 

Regissör: Oliver Nakache, Eric Toledano
Skådespelare: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny
IMDB Betyg: 8,5

 

 

 

 

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

I sista kapitlet av Harry Potter-serien ska dom sista horocruxen som håler Lord Voldemort vid liv förstöras. Men när Voldemort får reda på detta börjar deras livs största strid som avgör trollkarl-världens framtid.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 är en värdig avslutning på Harry Potter-serien och får en plats på DVD Toppen.

 

Regissör: David Yates
Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
IMDB Betyg: 8,1

 

 

 

 

 

 

 

The Girl with the Dragon Tattoo

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Journalisten Mikael Blomkvist har nyss förlorat i domstolen emot en höger-industrialist som har lurat honom. Medan Mikael väntar på sin dom erbjuds han av Henrik Vanger, som har insett Mikaels goda research-talang, att leta efter Henriks försvunna brorsdotter. Till sin hjälp har han datorhackaren Lisbeth Salander. När Mikael och Lisbeth börjar gräva bak i tiden hittar de en mörk familjehistoria.

Hollywood-filmatiseringen utav Män som Hatar Kvinnor. Vi på filmfavorit föredrar den svenska versionen även om The Girl with the Dragon Tattoo håller hög kvalité den med.

 

Regissör: David Fincher
Skådespelare: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer
IMDB Betyg: 7,8

 

 

 

Drive

Drive (2011)

Filmen kretsar runt en exceptionellt duktig bilförare som extraknäcker som flykt-förare vid bankrån. Han får upp intresset för hans granne Irene men när Irenes man släpps ut ifrån fängelset tvingas han att hålla minen. Vår huvudkaraktär gör ett föraruppdrag åt Irenes man men planen går snett och han begår brott som han inte vill vara inblandad i. Lyckas han skydda personerna han verkligen bryr sig om?

Drive är en blodig, fartfylld och välregisserad thriller med superbt skådespel ifrån Ryan Gosling.

 

Regissör: Nicolas Winding Refn
Skådespelare: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Betyg: 7,9

 

 

 

 

50 50

50/50 (2011)

Adam är 27 år och han har nyss fått diagnosen terminal cancer som är livshotande i 50 % av fallen. Med hjälp utav sin bästa vän Kyle, hans mor och en ung orutinerad terapeut så får han stöd. Under denna period lär Adam sig värdera vad som betyder mest här i livet.

50/50 kombinerar både humor och drama på ett charmigt sätt.

 

Regissör: Jonathan Levine
Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick
IMDB Betyg: 7,8

 

 

 

 

 

X-Men: First ClassX-Men: First Class (2011)

Professor Xavier och Magneto var i unga dagar vänner och dem upptäckte sina krafter tillsammans. Men med åren så gick de olika vägar och nu börjar Magneto bli ett hot emot mänskligheten. Professor Xavier samlar ihop människor med nyupptäckta superkrafter för att stå upp emot Magneto. Tillsammans kallar hjältarna sig X-Men.

X-Men: First Class är den senaste och enligt filmfavorit den bästa X-Men filmen som gjorts.

Regissör: Matthew Vaughn
Skådespelare: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
IMDB Betyg: 7,8

 

 

 

 

Moneyball

Moneyball (2011)

General Managern för Oakland A’s baseball-team Billy Bean leder laget med ligans minsta ekonomiska tillgångar. För att ha en chans att vinna ligan får Billy tänka utanför boxen. Han anlitar en matematiker och lutar sig bara åt siffror och statistik.

En smart film som handlar mer om ekonomi och investeringstaktiker än vad den handlar om baseball. Filmfavorit finner den väldigt underhållande.

 

Regissör: Bennett Miller
Skådespelare: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill
IMDB Betyg: 7,6

 

 

 

 

Source Code

Source Code (2011)

Kapten Colter Stevens jobbar med ett unikt uppdrag; han överför sitt medvetande till andra personers koppar. Denna överföringen varar 8 minuter per gång. Under dagen har en tågbomb exploderat utanför Chicago. Uppdragsledarna skickar in Colter för att desarmera bomben och hitta den skyldige till dådet.

Source Code är smart skriven. Filmen hoppar emellan tidslinjer oavbrutet men konceptet går hem.

 

Regissör: Duncan Jones
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga
IMDB Betyg: 7,4

 

 

 

 

Tintin

The Adventures of Tintin (2011)

Tintin blir av en slump kidnappad av Mr. Sakharine. När han flyr ifrån skeppet där han hölls tillfånga är han redan alltför insnöad i Mr. Sakharines planer att hitta en gammal mytomspunnen skatt. Tillsammans med sin trogna hund Snowy och Kapten Haddock så ger dom sig ut på en jakt efter alla ledtrådar för att hitta skatten före Mr. Sakharines.

The Adventures of Tintin är en animerad film som passar alla åldrar med bra regi ifrån Steven Spielberg.

 

Regissör: Steven Spielberg
Röster: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
IMDB Betyg: 7,3

 

 

 

 

Rango

Rango (2011)

Rango är en kameleont som lever ett fridfullt liv som husdjur tills att han efter en bilolycka hamnar mitt ute i western-öknen. Han söker sig till western-staden Dirt som är i stort behov av nytt vatten och en sheriff. Där tar han självsäkert på sig rollen som stadens nya hjälte och han ger sig ut på jakt efter det försvunna vattnet.

Detta är en av filmfavorits guldkorn inom animerat-kategorin. Humorn är för vuxna minst lika mycket som den är för barn.

 

Regissör: Gore Verbinski
Röster: Johnny Depp, Isla Fisher, Timothy Olyphant
IMDB Betyg: 7,3

 

 

 

 

Vi har listat alla våra filmer inom alla kategorier på filmtoppen

 

AvatarAvatar (2009)

Jake är en handikappad krigsveteran som skickas till planeten Pandora som är befolkat utav Na’vi, en människolik ras med eget språk och egen kultur. Han har som uppdrag att infiltrera stamfolket men när känslor blandas in så går inte allt enligt planerna.

Avatar är den blockbuster som har dragit i mest pengar genom tiderna. En film med hög produktion som passar de flesta.

 

Regissör: James Cameron
Skådespelare: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver
IMDB Betyg: 7,9

 

 

 

 

The Dark KnightThe Dark Knight (2008)

Batman, löjtnant James Gordon och åklagren Harvey Dent har börjat sätta stopp för alla brott som begås i staden Gotham. Tills ett sadistiskt mastermind endast känd som Jokern anländer och skapar nytt kaos. Batman får med ny teknik stoppa kaoset som blir mer och mer personligt.

En utav nutidens bästa popcorn-rullar. Christopher Nolan gör The Dark Knight till exakt så en superhjälte-film ska vara – mörk, djup och underhållande.

 

Regissör: Cristopher Nolan
Skådespelare: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart
IMDB Betyg: 9,0

 

 

 

Star Wars

Stjärnornas Krig (1977)

Prinsessan Leia hålls fången utav det onda galaktiska imperiet som har planer på att ta över galaxen. Luke Skywalker och Kapten Han Solo försöker, tillsammans med robotarna R2-D2 och C-3PO, återställa rättvisa i galaxen och rädda prinsessan.

Stjärnornas Krig är en kultklassiker som de flesta har hört talas om. Filmen är inspelad på 70-talet och var före sin tid när det gäller filmproduktion.

 

Regissör: George Lucas
Skådespelare: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher
IMDB Betyg: 8,7

 

 

 

 

Toy Story 3

Toy Story 3 (2010)

När leksakernas ägare Andy fyller 17 år flyttar han till college och leksakerna skänks bort till ett dagis. Men Woody, Buzz och gänget trivs inte med deras nya ägare och tillsammans riggar de en mästerplan för att fly.

Med enastående animationer och humor är Toy Story tillbaka och filmen passar lika bra för barn som för vuxna.

Toy Story 3 finns också listad på dvd toppen.

 

Regissör: Lee Unkrich
Röster: Tom Hanks, Tim Alle, Joan Cusack
IMDB Betyg: 8,4

 

 

 

 

 

Spider ManSpider-Man (2002)

På ett skolbesök i ett laboratorium blir Peter Parker biten av en genetiskt modifierad spindel. Han vaknar upp nästa dag med förvånande superkrafter. När Peter vittnar sin farbrors död bestämmer han sig för att ämna sitt liv åt att bekämpa ondska.

Den utan tvekan bästa spindelmannen-filmen hittills. Senaste årets upplaga The Amazing Spiderman spelar inte i samma liga.

 

Regissör: Sam Raimi
Skådespelare: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe
IMDB Betyg: 7,3

 

 

 

 

Jurassic ParkJurassic Park (1993)

Forskare har skapat en ö som man med hjälp av vetenskapliga framsteg har fyllt med dinosaurier. När John Hammond bjuder in sina två barnbarn och fyra andra individer för att ge en rundur på ön börjar saker som inte hör till planen att hända.

En klassisk blockbuster utav Steven Spielberg ifrån 1993.

 

Regissör: Steven Spielberg
Skådespelare: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
IMDB Betyg: 8,0

 

 

 

 

dvdtoppen

Forrest Gump (1994)

En man med låg IQ sitter bredvid en dam och väntar på bussen. Han börjar berätta sin livshistoria och delar med sig av när han blev känd, var med i kriget, uppfann smileyn, träffade presidenten, inspirerade folk till att jogga och hur han ändå bara kunde tänka på sin barndomskärlek Jenny.

Forest Gump är en kritikerrosad feelgood-film som passar perfekt till myskvällen.

Filmen finns också på dvd toppen.

 

Regissör: Robert Zemeckis
Skådespelare: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise
IMDB Betyg: 8,7

 

 

 

 

TransformersTransformers (2007)

När Sam Witwicky köper sin första bli så visar den sig vara en robot ifrån rymden vid namn Bumblebee. Tillsammans med sin ledare Optimus Prime och ett antal fler ”autobots” har Bumblebee anlänt till jorden för att hämta Allspark, en talisman som ger obegränsad makt. Men de är inte ensamma om att leta efter talismanen..

Transformers är en actionfylld popcorn-rulle med excellenta filmeffekter.

 

Regissör: Michael Bay
Skådespelare: Shila LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
IMDB Betyg: 7,1

 

 

 

 

dvdtoppen1Iron Man (2008)

Tony Stark lever ett liv som playboy och intellektuellt supergeni. Medan han demostrerar sitt nya krigsvapen i Afghanistan blir han kidnappad av terrorister. Men istället för att hjälpa terroristerna så bygger Stark en robotdräkt åt sig själv som är förvånansvärt stark.

Detta är den första delen i Iron Man-triologin och Robert Downey Jr.s dialoger och skådespel är imponerande. Iron Man är en mycket underhållande blockbuster.

 

Regissör: Jon Favreau
Skådespelare: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Terrence Howard
IMDB Betyg: 7,9

 

 

 

 

The Fellowship Of The Ring

Sagan om Ringen Triologin (2001, 2002, 2003)

En urålders ring som har varit förlorad i århundraden hamnar i händerna på Frodo Baggins. När trollkarlen Gandalf the Grey får reda på att det är ringen som Sauron, den onde härskaren, bar så skickas Frodo på ett episkt uppdrag att förstöra ringen i klyftan på Mount Doom. Tillsammans med Gandalf, alven Legolas, dvärgen Gimli, Aragon, Boromir och hans tre vänner Sam, Merry och Pippin tar de sig genom snöiga berg, mystiska skogar och döda terränger för att förstöra ringen som kan avgöra allas öde.

En av filmhistoriens mest episka fantasy-berättelser. Peter Jackson har värdigt visualiserat en av (enligt filmfavorit) tidernas bästa böcker av J.R.R. Tolkien.

Regissör: Peter Jackson
Skådespelare: Elijah Wood, Ian Mckellen, Orlando Bloom
IMDB Betyg: 8,8 – 8,7 – 8,9

 

 

 

 

 

 

Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl

Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl (2003)

När Kapten Barbarossa och hans pirater kidnappar guvenörens dotter Elizabeth Swan och det sista Aztek-guldet så tar smeden Will Turner och piraten Jack Sparrow på sig uppdraget att få tillbaka Elizabeth. Men Aztek-guldet visar sig ha större betydelse än vad man tror.

Med hjälp av superbt skådespel av Johnny Depp och bra regi blir Pirates of the Caribbean en film som håller dig fastlimmad vid din tv.

 

Regissör: Gore Verbinski
Skådespelare: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom
IMDB Betyg: 8,0

 

 

 

 

Se vilka svenska filmer vi tipsar om.

Se filmer ifrån dom senaste åren: Filmer 2011 - Filmer 2012 - Filmer 2013

 

The Sixth SenseThe Sixth Sense (1999)

Barnpsykologen Malcom Crowe blir besökt av sin ex-patient Vincent. Han är uppjagad och skadar Crowe, sedan tar han sitt liv. Några månader senare träffar Crowe pojken Cole som säger att han kan se döda människor som inte själva vet att dem är döda. Efter att ha spenderat en tid tillsammans visar det sig att Cole kanske har rätt.

The Sixth Sense är en spännande blockbuster ifrån 90-talet med en Bruce Willis i toppform.

 

Regissör: M. Night Shyamalan
Skådespelare: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette
IMDB Betyg: 8,2

 

 

 

 

UP

UP (2009)

Carl Fredrickson och hans äventyrliga flickvän Ellie drömmer om att åka till Sydamerika. Sjuttio år senare har Ellie dött. När Carl tillslut ska bli tvingad att flytta in på ålderdomshem så bestämmer han sig för att fly, med sitt hus, till Sydamerika. Oväntat nog lyckas han få med sig pojkscouten Russell som stod på fasaden när huset lyfte. Tillsammans åker de på ett oförglömligt äventyr.

UP är animationsgodis för ögonen och filmen är fylld med humor för alla åldrar.

 

Regissör: Pete Docter, Bob Peterson
Röster: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger
IMDB Betyg: 8,3

 

 

 

Inception

Inception (2010)

Cobb kan ta sig in i andra personers drömmar. Han blir anlitad av olika företag för att ta reda på konkurrenternas hemligheter. Saito, en mäktig man inom energisektorn, vill att Cobb ska vända på steken och plantera en idé i en av sina konkurrenters minnen. Som belöning ska Saito se till att Cobb får rättigheter att återvända till sina barn. Tillsammans med sitt expertteam går de igenom flera lager utav drömmar.

Incepiton är ett modernt och komplicerat mästervärk, superbt regisserat och skrivet utav Cristopher Nolan.

 

Regissör: Cristopher Nolan
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page
IMDB Betyg: 8,8

 

 

 

The Hangover

The Hangover (2009)

Två dagar innan Doug ska gifta sig med Tracy så åker han med sina vänner Phil och Stu till Vegas. Hans blivande fru Tracy tvingar honom att ta med hennes impulsiva bror Alan. Dagen efteråt vaknar alla utan Doug upp i ett raserat hotellrum med en slående huvudvärk utan att minnas vad som hände förra kvällen. Phil, Stu och Alan får gå igenom gårdagen steg för steg för att försöka hitta Doug innan bröllopet.

Detta är en av filmfavorit:s absoluta favoritkomedier, filmen har ett högt tempo från början till slut.

 

Regissör: Todd Phillips
Skådespelare: Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Justin Bartha
IMDB Betyg: 7,8

 

 

 

Om du gillar serier istället kan du gå över till våran kategori bra serier

Senaste trailern på filmfavorit

 

För praktisk information om DVD-formatet, klicka här

 

Reklam:

Min Truckutbildning hjälper dig med truckutbildning i hela Sverige!  eKosttillskott tipsar om kreatin!